Site Overlay

Hannu Mört – Rosa Timonen (Boogie Woogie C, Fusku C)

fe3a5425Lavatanssileirien ja -kurssien kautta tutustuimme toisiimme kesällä 2014 ja tanssista tuli yhteinen intohimomme! Tanssissa lähellä sydäntämme ovat musiikintulkinta, parityöskentely sekä urheilun ja musiikin luova yhdistäminen.

Rosa on OAMK:ssa tanssinopettajaksi opiskeleva tanssin moniosaaja. Taustaa hänellä on lavatansseista ja Rock´n´Swingistä, lisäksi koulussa tutuksi ovat tulleet mm. klassinen baletti, show- ja kilpatanssi. Rosan tanssiura alkoi lavatanssileiriltä 13-vuotiaana ja parin vuoden jälkeen mukaan tulivat myös RS tanssit. Kilpailemisen hän aloitti vuonna 2012 ja Boogie Woogien ja Buggin Suomen maajoukkueessa hän oli mukana vuosina 2013-2014.

Hannun tanssikipinä syttyi kolmikymppisenä lavatanssikurssien merkeissä. Mies luukutti kurssien ovia tiheään muutaman kuukauden ja paikallinen tanssikoulu halusi hänet staffinsa riveihin. Staffin kautta tanssin maailma avautui uudella tavalla. Samoihin aikoihin Ouluun rantautui West Coast Swing, joka vei miestä viikonloppuisin ympäri Suomea aina ulkomaille asti.

Rosan muutettua Ouluun treenailimme aluksi satunnaisesti eri tanssilajeja. Rosan vauhdikkaat lajit kiehtoivat Hannua ja syksyllä 2015 ryhdyimme treenaamaan yhdessä RS-tansseja. Treenien myötä syntyi ajatus kilpailemisesta. Alkuun kilpailulajeiksi ovat valikoituneet Boogie Woogie sekä Fusku. Tavoitteena on tulevaisuudessa laajentaa lajiskaalaa. Kilpailun aloittaminen toi meille haasteita, sillä Hannulla ei ollut vastaavaa kilpailutaustaa lainkaan. Paineita tuottivat Rosan paluu kilpalavoille ja Hannun hyppääminen suoraan C-luokkaan. Ahkeran treenaamisen myötä olemme olleet tyytyväisiä suorituksiimme.

Päätimme kysyä DSC:tä edustusseuraksi siellä alkaneen Rock´n´Swing juniorityön ja innostuneen RS lajisuhtautumisen vuoksi. Vastaanotto oli avointa ja pian pääsimme kilpailemaan seuran värien alla. Oulu olikin jo loistanut poissaolollaan yli 10-vuoden ajan Rock´n´Swing-kisalattioilta. Pyrimme kannustamaan Oulun alueen RS tanssijoita kilpailemiseen ja saamaan uusia harrastajia mukaan. Kilpaileminen on meille hauskaa, haasteellista ja kasvattavaa ja yhdessä muiden kanssa se on myös mukavampaa!

fe3a5557