Site Overlay

Tasa-arvoista liikun­ta­kult­tuuria edistävä tunnus­tus­palkinto Dance Sport Club Oululle ja Oulun Invalidien yhdistykselle

”Oulun kaupungin liikuntapalvelut on myöntänyt tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävät tunnustuspalkinnot Dance Sport Club Oulu ry:lle ja Oulun Invalidien yhdistys ry:lle. Palkinnon arvo on 2500 euroa.

Tanssiurheiluseura DSC Oulu ry:n keskeisenä tavoitteena on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteuttaminen tanssin saralla niin eri-ikäisten kuin eri sukupuolten kesken. Seuran yhtenä toimintamuotona on mahdollisuus harrastaa paritansseja myös sukupuolineutraalisti perinteisen nais-mies-jaottelun sijaan. Tanssin harrastaminen seurassa on mahdollista ilman henkilön määrittelemistä tietyn sukupuolen mukaan.

DSC Oulu ry on rohkealla ja ennakkoluulottomalla tavalla lähtenyt rikkomaan toiminnassaan perinteisiä sukupuolirooleja ja mahdollistanut tanssin harrastamisen sukupuolineutraalista näkökulmasta. Tämä on uudenlainen avaus erityisesti lajissa, jossa on perinteisesti ollut vahvat sukupuoliroolit.

Toiminnallaan tanssiurheiluseura DSC Oulu ry edustaa ennakkoluulotonta, uudenlaisia avauksia toteuttavaa, avointa ja laaja-alaista tasa-arvoa edistävää toimintakulttuuria liikunnan toimintakentässä.”

Koko tiedote on luettavissa täältä!

Kiitämme saamastamme tunnustuksesta! Työ seurassa jatkuu ja harrasteryhmiin ilmoittautuminen on auki. Tule mukaan!