Site Overlay

Markus Seppänen ja Terhi Karjalainen, Seniori 1 A

markus-ja-terhiOlemme aloittaneet kilpatanssiharrastuksen aikuisiällä vuonna 2007. Reilu vuosi pidettiin taukoa, kun meidän nuorimmainen lapsi syntyi. Kummallakaan ei ollut pidempää tanssitaustaa, Terhi oli harrastanut aiemmin muutaman vuoden bailatinoa.

Kilpatanssia lähdettiin kokeilemaan sen vuoksi, että Terhi oli unelmoinut kokeilevansa joskus paritanssia. Markus sanoi, etteihän sitä tarvitse jatkaa, mikäli ei ole meidän juttu. Laji vei kuitenkin täysin mukanaan. Lattareihin olemme keskittyneet vuodesta 2012.

Kilpatanssissa kiehtoo sen vaativuus: kehityt koko ajan, et ole koskaan valmis. Harjoittelu vaatii aikaa varsinkin, jos tavoitteet ovat korkealla. Lisäksi täytyy koko ajan huomioida myös pari, ei voi vain keskittyä omaan tekemiseen. Välillä on myös ollut aikoja, jolloin on tuntunut, ettei harjoittelu etene.

Olemme muuttaneet Kajaanista Ouluun nyt kesällä 2016.  Kajaanissa meillä ei ollut valmennusta juuri ollenkaan, joten harjoittelu oli välillä hyvin vaativaa ilman ohjausta. Hyvä valmentaja on erittäin tärkeässä roolissa, kun harjoitellaan päämäärätietoisesti. Kajaanissa valmensimme itse myös alkeis- ja E-tason kilpatanssiryhmiä. Terhi on kilpatanssin innoittamana kouluttautunut myös zumba-ohjaajaksi sekä bailatino- ja kahvakuulatanssi ohjaajaksi.

Kilpatanssi antaa kehollisesti uusia ulottuvuuksia, ryhti paranee ja liikkuminen on kokonaisvaltaista urheilua. Lisäksi kilpatanssi on sosiaalinen liikuntamuoto ja harrastuksen kautta saa uusia ystäviä. Tanssiminen on hauskaa muiden harrastajien kanssa.

Tervetuloa mukaan hienoon harrastukseen!